האם יש בעיה לישון בחדר חשוך ונעול?

  • א' אדר התשע"ז

שאלה

האם יש בעיה לישון בבית עם כל בני המשפחה, לבד בחדר חשוך ונעול?

תשובה

לכבוד השואלת,

מובא שחולה, חיה (יולדת), חתן, כלה, אבל ות"ח צריכין שימור מיוחד מהמזיקין. לכן יש להשאיר אצלם אור קלוש דלוק.

מי שאינו בגדר אחד מאלו, לא יישן לבד בבית, והכוונה שאסור לישון בבית שאין בו שום אדם, אולם מותר לישון בחדר לבד, אם יש עוד אדם בבית, ובתנאי שהדלתות של החדרים אינן נעולות (שו"ת חלקת יעקב חלק אורח חיים סימן נז. וע"ע בספר חזון עובדיה הלכות אבלות חלק א' עמוד יט).

גם כשאין שום אדם בבית, מותר לישון לבד, אם יש איזה אור (אפילו קלוש) שמאיר לתוך החדר שינה (כף החיים סימן רלט אות יז. וע"ע בכל האמור בספר פסקי תשובות שם אות י).

אבל אם אינו לבד אלא ביחד באותו חדר עם עוד בני משפחה מותר.

בברכה,

צוות הידברות