האם ניתן להוכיח יהדות בבדיקה גנטית?

  • ל' שבט התשע"ז

שאלה

המקרה: אח ואחות לאם משותפת ילידי אוקראינה האם יהודיה ואינה בחיים. האחות נולדה בזמן מלחה"ע ה-2 ולא היה רישום בשעת הלידה אלא לאחר המלחמה .ולכן הרבנות מטילה ספק ביהדותה . השאלה : האם ניתן להוכיח את יהדותה באמצעות בדיקת DNA המראה שיש לאח ולאחות אם ביולוגית משותפת (האח מוכר כיהודי )

תשובה

שלום וברכה

זוהי ראיה גדולה אבל בדרך כלל לא מקובלת כראיה יחידה כאשר אין ראיות נוספת נסיבתיות ובכל מקרה בסוף הבית דין יכריע, יש לדרוש בית דין רבני יכריע בדבר לאחר הבדיקה ואם לא תהיה החלטה ברורה יש לדרוש שהם יפנו לבית הרבני הגדול או לראשון לציון.