שאל את הרב - כללי

האם נשמת גוי יכולה לחזור בגלגול הבא כנשמת אדם יהודי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רב, שאלתי היא האם נשמת גוי יכולה לחזור בגלגול הבא כנשמת אדם יהודי? האם ייתכן כי אותו גוי עשה מעשים לא טובים בגלגולו הקודם ובגלגול הנוכחי חזר כיהודי וכיום עובר את מה שהוא עובר בחייו כתיקון על שעשה גלגולו הקודם? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

נפש גויה לא תיכנס לעולם באם יהודייה. אם כי ישנם נשמות קדוושת שהם שבויות אצל הגויים, ובגלגול הקודם הם עדיין נולדו כגוי ולאחר מכן הם זוכים להתעלות ונולדים כיהודים.

ישנם יהודים שחטאו רבות ותיקונם להתגלגל בגוי ולהתגייר.

בברכה - בנימין שמואלי