שאל את הרב - כללי

גאולה ברחמים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב ולכל עובדי האתר שעושים עבודת קודש. שאלתי הראשונה היא לגבי הפסוק ´וצרפתים כצרוף את הכסף ובחנתים כבחון את הזהב..´ באיזו צורה השם יעשה זאת- אם כבוד הרב יוכל אולי לכתוב כמה מהפירושים של חז´ל לגבי הפסוק. ולגבי הגאולה, חז´ל מספרים לנו על תקופה נוראה בימות המשיח (אפילו גרועה יותר מהשואה) עד כדי כך שהתנאים או האמוראים התפללו לא להיות בתקופה הזאת. השאלה שלי היא: האם נוכל להיגאל ברחמים? ולא רק אם כל העם ישמור שתי שבתות או כל דבר אחר שאומרים חז´ל, אלא על פי המציאות של היום - שיתברך שמו, חזרו מאחינו ואחיותינו כמיליון יהודים בתשובה, האם בזכות ההתחזקות ההמונית, הניסית והמופלאה שהולכת ומתעצמת ברוך השם, לא די בגאולה ברחמים? או שהתחזיות הנוראות יתרחשו בכל מקרה חס ושלום? לסיכום שאלתי היא - האם איך שעם ישראל מתנהג עכשיו - נראה שהגאולה תהיה ברחמים?

תשובה

שלום וברכה

מלבי"ם
(ט) והבאתי - וגם את השלישית שיותרו אביא באש - היסורים לצרפו מן הסיגים, וצרפתים - להסר הסיגים, ומוסיף ובחנתים - שאחר הצירוף יבחון אותם שנית אם נצרפו כראוי, כמו שבוחנים את הזהב - שהוא יותך ויוצרף יותר מן הכסף עד שישאר זהב נקי, ר"ל שלא אשאיר רק הצדיקים הגמורים עד שהוא יקרא בשמי - בתפלה, ואני אענה אותו - תיכף, ואני אומר עמי הוא והוא ה´ אלהי - כי תחול עליו ההשגחה הפרטית וקרבת האלהים תמיד:

ברור שאפשר להקדים את הגאולה למצב של אחישנה ואז משיח יבוא בחסד וברחמים.

בברכה - בנימין שמואלי