שאל את הרב - כללי

איך אני יכול כמה שאפשר להתחזק במסגרת של החילוניות?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! אני, תודה לאל, כבר חוזר בתשובה בצורה חזקה בערך חצי שנה.. אני בע´ה יהיה בן 17 בסוף החודש, ואני בבית ספר חילוני. אני הולך עם כיפה, שומר שבת, מניח תפילין כל בוקר בבית, מברך על אוכל ועוד כל מיני דברים.. השאלה שלי היא איך אני יכול כמה שאפשר להתחזק במסגרת הזאת של החילוניות? מותר לשים ציצית מתחת לבגד והשציציות יהיו בתוך הכיסים? אני רוצה להמשיך ולהתחזק ולעשות דברים שאני יכול לקבל על עצמי.. אם אפשר כבוד הרב אז תציע לי דברים שאפשר לעשות. תודה.

תשובה

שלום וברכה

מותר לבוש את הציצית מתחת לבגדים וחוטי הציציות יהיו מוצנעים.

לדעת הגר"ע יוסף צריך ללכת כך לכתחילה.

חשוב מאוד לקבוע שעור בגמרא ככל האפשר.

ישנם מדרשות מיוחדות לבחורים קדושים מותך בהרבה מערי הארץ.

כתוב לי היכן את ה מתגורר ואני אקוה שאולכ להפנות אותך למקום לימוד טוב.

בברכה -בנימין שמואלי