שאל את הרב - כללי

שאומרים שמע ישראל אז הכוונה שהשם ישמע את עמו ששמו ישראל או שלשם שם נוסף והוא ישראל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב! יש לי כמה שאלות: א)כשאומרים שמע ישראל אז הכוונה שה` ישמע את עמו ששמו ישראל או שלה` שם נוסף והוא ישראל(אפשרות ראשונה יותר הגיונית לי)? ב)קודם כל אני מקווה שבשאלה איני פוגע בכבוד ה`, אני יודע שה` נמצא בכל מקום אבל האם מסופר על מקרה שבו ה` ירד לעולמנו כישות למשל בסנה הבוער האם ה` הפך עצמו לסנה או דיבר דרך הסנה ועוד דוגמא במכת בכורות האם ה` ירד למצרים לקחת את נשמות הבכורים או שהוא קרא לנשמות לחזור אליו? ג)שמעתי באחת ההרצאות שיש מקרים שבהם ה` נוטש אדם שחטא חטא גדול בעניו כמו עם הנחש שה` אמר לו שכל החיות יוכלו לבוא אליו עם טענות ובקשות חוץ ממנו בגלל חטאו, אני שואל האם יש דרך לאותו אדם לבקש מחילה מה`? תודה ולילה טוב אבי

תשובה

שלום וברכה

משה רבינו אומר לעם ישראל שמע  [עם} ישראל.

ב. הכוונה היא על האצלה מיוחדת שה´ מאציל בגילוי האלוקות, אולם לא להראות את עצם אלוקו שאין לו דמות.

ג. לכל יהודי יש דרך לשוב בתשובה, גם בחטא חמור ביותר.

בברכה - בנימין שמואלי