שינוי שם מרוית לרות

  • י"ז חשון התשע"ז

שאלה

אתמול הרב קנייבסקי פסק שצריך לשנות לי את השם מרוית לרות. אני בת 44 למרות שחיי אינם קלים, מלחיץ לשנות שם בגיל הזה. 1) השם רוית נקבע ע"י בת קול מהיום שנולדתי, למרות שחיי אינם קלים כלל, מבחינת בורא עולם האם אין כעס שמשנים שם ? 2) האם שינוי שם אינו משנה את התיקונים שנקבעו לי מראש ? 3) מה התהליך לשינוי שם מעבר לשינוי במשרד הפנים ? 4) האם יש זמן מסוים, תאריך מסוים שצריך לשנות את השם ? 5) מה עלי לעשות לאחר ששיניתי במשרד הפנים ? האם מספיק את הברכה שאומרים בבית הכנסת ? או שצריך להוסיף עוד הליך מסוים ? 6) אמרו לי שצריך לעשות ימי הולדת רק בתאריך של החלפת השם ? האם זה נכון לפי ההלכה ? ואם כן אז בחירת תאריך החלפת השם חשובה ?

תשובה

שלום וברכה

1. לא תמיד זוכים ההורים לקבל את הבת קול משמים וכנראה במקרה שלך הם לא זכו לכך. דברי הרב הם מן השמים ולכן ראוי לעשות את השינוי ואין לחשוש כלל.

2. שינוי השם במקרה שלך שהתייעצת עם גדול הדור, מסייע להשלמת תיקנוך.

3. עיקר השינוי ייעשה בבית הנכסת בעת קריאת התורה על ידי הגבאי או הרב בבית הכנסת.

4. מוקדם ככל האפשר, כבר בשבת הזו.

5. הבית כנסת הוא העיקר וכמובן ראוי שכל המכרים יקראו לך בשם החדש.

6. לא נכון.