אמהות קדושות

  • י"ב חשון התשע"ז

שאלה

ברצוני לדעת מדוע אין אנו עושים אזכור ללאה אימנו כמו לרחל הרי לומדים רבות מכח תפילתה כיצד שינתה גזירה בעולם נוקשה וכיצד היתה שנואה זמן רב האם עושים לה עוול בכך שלא משווים אותה עם אחותה רחל?

תשובה

שלום וברכה

מקומות מסויימים יש בהם תועלת מיוחדת לתפילה. קברה של רחל אמנו הוא מהמקומות שהקב"ה ייחד לתפילה וכמבואר ברש"י שלכך נקברה שם כדי שעם שיראל יוכל להתפלל בדרכו מהגלות.

קברה של לאה הינו המערת המכפלה יחד עם כל האבות הקדושים וגם הוא ממקומות הקדושים ביותר לעם ישראל לתפילה.

בהצלחה,