גיור וחילונניות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אמרו לי שכשגוי מתגייר הוא חייב לשמור תורה ומצוות ואם הוא מתגייר ונהיה חילוני הגיור לא תופס ולמרות שעבר את התהליך הוא עדיין גוי האם יש דבר כזה גר חילוני בכלל? ואם כן אז מה החובות שלו למרות זאת?

תשובה

שלום וברכה

אכן כך! אין גוי יכול להיהפך ליהודי ללא קבלת מצוות כראוי. אבל לאחר שהגוי קיבל על עצמו את המצוות כראוי, והתגייר כהלכה, אינו יכול להיהפך להיות גוי ואף אם הוא פורק ממנו לאחר מכן את עול המצוות, הרי הוא נשאר יהודי לכל דבר.

בברכה - בנימין שמואלי