האם מותר לזרוק ציפורניים על הרצפה?

  • ה' תשרי התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לברר אם יש בעיה בהשלכת ציפורניים על רצפה לאחר הגזירה?

תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן יש להימנע מלזרוק ציפורניים על הרצפה - וכדברי הגמרא מסכת נדה (דף יז עמוד א) שאם אשה בהריון דורכת על גבי ציפורניים היא עלולה להפיל. ולכן אמרו שם, שמי ששורף את ציפורניו - חסיד (היות ואין שום אפשרות שהציפורניים האלו יזיקו לאישה בהריון). ומי שקוברן - צדיק (כי עדיין יתכן שיחזרו ויתגלו, ולכן אינו בגדר חסיד, ראה רש"י שם), ומי שזורקן - רשע. והובא במשנה ברורה (סימן רס סק"ו).

ולכן מצד הדין אפשר לזרוק את הציפורניים לפח, ויש מידת חסידות לשרוף/לזרוק אותן בשירותים (ראה מה שהביא בזה בספר פסקי תשובות סימן רס אות ט).

בברכה,

הלל מאירס