שאל את הרב - כללי

מהות שמירת שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב השאלה שלי היא עקונית מדוע אנו שמרים את השבת ? היכן הגבול שאנו אומרים עד כאן לב חום שמירת שבת ? בכול יום שומעים חקים חדשים / פסיקות חדשות . פעם הכל היה פשוט לא עובדים לא מדלקים אש לא מיצרים שום דבר אבל היום אסור אסור כל הזמן בתודה דוד לבית לוי

תשובה

שלום וברכה

שמירת השבת היא מצווה מהתורה כמבואר בעשרת הדברות ובעוד מקומות רבים {12 פעמים! }.

המטרה של בורא עולם בצוותו לנו את השבת היא כדי שנזכור שהוא הבורא היחיד שברא את העולם ולכן נשמור את מצוותיו.

התורה מצווה לנו לשמור את השבת וכותבת לנו לא תעשה כל מלאכה ביאור עניין המלאכה היא יצירה חדשה, וכפי שביארו לנו חז"ל עפ"י המבואר לנו בתורה שבעל פה שהיא הפירוש המוסמך הבלעדי לתורה שבכתב <>

אין כל שינוי במצוות השבת מנתינתה בסיני עד ימינו אנו, מלבד גזירות חז"ל שניתווספו כדי לתת משמרת לתורה, שעל כך נצטוו חז"ל וכמבואר בדברי הרמב"ם בהקדמתו לפירוש המשניות שלו

והחלק הרביעי, הם הגזרות שתקנו הנביאים והחכמים בכל דור ודור, כדי לעשותם סייג לתורה. ועליהם צוה הקב"ה לעשותם. והוא מה שאמר במאמר הכללי (ויקרא יח), ושמרתם את משמרתי, ובאה בו הקבלה (יבמות דף כא.), עשו משמרת למשמרתי. והחכמים יקראו אותם גזרות.

וכאשר עוברים על דברי חכמים עוברים על דברי ה´ אשר ציווה לשמוע לכל דבריהם, ויש חומרא מיוחדת באי ציות לדברי חכמים עד שאמרו חז"ל אדר"נ פרק ב´ משנה ח´
וכל העובר על דברי חכמים חייב מיתה

בברכה - בנימין שמואלי