שאל את הרב - כללי

נדמה לי שאני הבחור - מוכן להתמודדות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אתחיל בשתי טענות: 1. אלוהים לא נתן תורה שבע´פ. אין לזה שום ראייה מהתורה, אלא להפך - אלוהים אמר בתורה שכל התורה נכתבה. 2. אלוהים לא נתן לרבנים שבכל דור איזה-שהיא סמכות להוסיף לתורה או לגרוע ממנה, הוא לא נתן להם סמכות לקבוע תקנות, גזרות או לעשות אי-זה שהוא דבר מחייב. כל פסיקה של בית דין חייבת להתאים לתורה הכתובה שאלוהים נתן, ולא לסטות ממנה ימין ושמאל. אם סוטה אזי היא בטלה, כל שכן, אין היא מחייבת דורות הבאים.

תשובה

שלום וברכה

הקב"ה ציווה אותנו לגזור גזירות כמבואר בגמרא שהכוונה בפסוק ושמרת את משמרתי - עשו משמרת למשמרתי - דהינו לגזור גזירות לצורך שמירת הדת.

וכמובן שפירוש זה יקובל לאחר הבנת העניין שהתורה שבעל פה היא הפירוש המוסמך הבלעדי לתורה שכתב.

בברכה - בנימין שמאולי