האם מותר לאכול סטייק מדמם (עשוי מדיום)

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, האם מותר לאכול בשר/ סטייק מבושל אך מדמם? לצורך העניין- עשוי במידת מדיום. כלל חיי ´הסתפקתי´ בסטייקים שעשויים מדיום-ןןל, וגם אז לרוב הייתי צריך לבקש להחזירו לבישול נוסף, בכדי שלא אוכל סטייק מדמם. לאחרונה ישבתי במסעדת אל-גאוצ"ו בנתניה (הכשרה), ואכן ראיתי כמה וכמה אנשים חסידים, שיושבים ואוכלים סטייקים ברמות בישול שונות. לאחר שהסברתי למלצרית את רצוני לגבי מידת העשייה של הסטייק, היא לא הבינה על מה אני מדבר. לטענתה - הם מסעדת סטייקים כשרה, (ולצערנו) אין הרבהמעדות כאלו ´איכותיות´ באיזור, מה שבעצם מושך הרבה אנשים מהמגזר החרדי. היא טוענת שהגישה להמון אנשים חרדים, וביניהם כמה רבנים מכובדים מנתניה, סטייקים ברמת עשייה מדיום, ואפילו רייר, כאשר הסטייק מדמם לחלוטין. אז מה בעצם מותר לאכול? המון תודה.

תשובה

שלום וברכה

לאחרי תהליך ההכשרה והמליחה כדין, מותר לאכול את הבשר אף אם נוזל ממנו נוזל הנראה כמו דם. בתלמוד במסכת חולין כתוב שהאמוראים היו אוכלים אותו כך, וכינו את הנוזל: "חמרא דבשרא" - יין של בשר.

בהצלחה - מנשה ישראל