שאל את הרב - כללי

חשוב מאוד!!!

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, דבר ראשון כבודו, שמעתי לעצתך והתנתקתי משירות האינטרנט הפרוץ שלי והתחברתי לשירות המוגן של רימון. עכשיו אני מבין את משמעות הבקשה שלנו כל יום לה" בברכות השחר אל תביאנו לידי ניסיון כי אחרת נגיע לידי ביזיון. לא האמנתי שאי פעם אוכל להעביר יום במחשב בלי פורנוגרפיה והנה אני כבר שבוע נקי ברוך ה". זכית במצווה חשובה כבוד הרב!! (תדגיש את השורות הללו בשביל כל אותם יהודים טובים שהולכים לאיבוד באינטרנט הפרוץ) שאלות אחרות: 1. כשאני שולח לכם שאלות לעיתים אני מקבל תשובה תוך פחות מ - 24 שעות ולעיתים תוך חודש ולעיתים בכלל לא מקבל תשובה. מדוע?? 2. אני גר כרגע שמושב תימני ללא רב. מתפללים מידי יום מנחה ממש בסמוך לשקיעה ומתחילים ערבית לפני צאת הכוכבים. לפעמים אין מניין בכלל ואני נאלץ להתפלל ביחיד. לפעמים אני אומר קריאת שמע כשעוד לא עברו 13 דקות מהשקיעה. בקיצור נראה לי שכל התפילות שם הם בדיעבד. ובגלל שהם מתפללים בזמנים מאוד גבוליים התפילה ממש מהירה. לידי יש עוד מושב דקה נסיעה באוטו ששם ברוך ה" המצב תקין. מה עלי לעשות אם אני אסע למושב השכן עלול לא להיות מניין שמושב שלי. יש הרבה מקרים שאני העשירי שם. מה לעשות? 3. הייתי בטוח שאומרים ברך עלינו החל מז" בחשוון אבל אני כבר רואה שהתימנים מברכים ברך עלינו ואני אומר ברכנו. (אני ספרדי)

תשובה

שלום וברכה

אשריך ויהי רצון שממך יראו וכן יעשו ותרבה הטהרה בישראל.

1. לפי הלחץ באתר.

לפי הידוע לי כל שאלותיך כבר נענו.

2. כאשר יש עשרה במושב שלך התפלל שם ומותר להתפלל ערבית גם לפני צאת הכוכבים.

יש לחזור ולקרוא את שמע בלילה.

אם תראה שאין מניין אתה יכול לנסוע למושב השכן.

3. אין אומרים ברך עלינו של חורף לפני ז´ חשוון וככל הנראה מדובר בטעות.

בברכה - בנימין שמואלי