שאל את הרב - כללי

האם יוצאים ידיי חובה בקידוש אם המקדש לא שומר שבת?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב, ברצוני לשאול מספר שאלות:

1.אני שומרת שבת תקופה די ארוכה, הוריי ואחיי אינם שומרים שבת, אבי הוא זה שמקדש בערב שבת האם הוא מוציא אותנו ידי חובה? ובקשר להבדלה איך עליי לנהוג - האם עדיף שאבי יעשה הבדלה למרות שהוא לא שומר שבת?

2.אנו מעסיקים עוזרת שאני לא יודעת האם היא יהודייה. כחלק מעבודתה אני מניחה שהיא נוגעת ומזיזה ספרי תהילים, סידורים וכדומה.. האם יש בעיה בכך?

3.מה עליי לעשות כדי להימנע ממחשבות אסורות? לפעמים בזמן תפילה מציקות לי מחשבות טיפשיות שמפריעות לי. איך אני יכולה להתגבר עליהם? תודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. אם הוא מאמין בתורה ובשבת ואינה מקיימה מסיבות של נוחיות וכו´ הוא יכול להוציא אותך בקידוש ובהבדלה.

אין להעדיף את אביך על פנייך בעשיית ההבדלה.

2. מותר לה להזיז ספרי קודש גם אם היא נכרייה.

יש להקפיד שלא תיגע ביין שאינו מבושל.

3. לא להתייחס ולא להיבהל ממחשבות אלו, להמשיך להתפלל כרגיל, והמחשבות ייעלמו.

בברכה - בנימין שמואלי