בד"צ לונדון מתיר חלב נכרי?

  • ב' אייר התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, על פי חומרה, הבנתי שאין לנו לאכול חלב נכרי, על נספחיו, לרבות אבקת חלב נוכרי. משכך - הכיצד על מוצר קורנפלקס המאושר בהשגחת בד"צ לונדון מציין במרכיבים אבקת חלב נכרי?? אודה לתגובתך כתמיד

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין מותר לאכול אבקת חלב נכרי שיש עליה הכשר, אלא שראוי ונכון להחמיר בזה (ילקוט יוסף יורה דעה סימן פא סעיף יד), וכך נוהגים בדרך כלל החרדים לדבר ה' - שלא לאכול אבקת חלב נכרי.

ולכן ייתכן שמערכת כשרות מסוימת תיתן הכשר למוצר מסוים למרות שיש בו אבקת חלב עכו"ם - כיוון שמעיקר הדין הוא מותר, אלא שחובתם לציין שיש בזה אבקת חלב עכו"ם - כדי שאלו שנוהגים להחמיר ידעו להיזהר.

בברכה,

הלל מאירס