האם זה נכון שלפני המקווה אסור לאכול?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב אני אמורה בע´ה מחר לטבול במקווה האם זה נכון שלפני המקווה אסור לאכול? האם הטבילה ביום חול וביום שישי שונה? אשמח אם תסבירו לי קצת על זה תודה וגמר חתימה טובה

תשובה

שלום וברכה

אין לאכול בשר או כל דבר שנדבק בין השיניים.

אם אכלו מדברים אלו יש לצחצח שיניים היטיב ולנקר את כל חורי השיניים וכן בין השיניים כראוי.

הטבילה ביום שישי שווה בעיקר לטבילה בחו.

ישנם שני הבדלים

א. שבטבילה ביום שישי עושים הפסק בין החפיפה וההכנה לטבילה שנעשית ביום שיש לפני הדלקת נרות לבין עצם הטבילה שתהיה לאחר מכן.

ב. לדעת הגר"ע יוסף שליט"א בטבילה ביום שישי יש לטבול בבין השמשות דהייינו בין השקיע הלצאת הכוכבים ולא להמתין עד לאחר צאת הכוכבים.

האשכנזיות טובלות גם ביום שיש רק לאחר צאת הכוכבים.

גמר חתימה טובה - בנימין שמואלי