אמונה

אמונה ופיוס

  • י"ג ניסן התשע"ו

שאלה

איך מפייסים את ה׳ , איך מרצים אותו , אני מקדיש מעצמי ורוצה טוב מה׳ .. ואיזה השתדלות צריך לעשות לגבי הכל ,שידוך,פרנסה ,שמחה , או להמשיך בשגרה ונטו או לפחות 90% להתפלל ,

תשובה

בס"ד

שלום וברכה, ויישר כח על רצונך להתחזק ולהתקרב לה'.

כדי להתחזק, ולדעת במה, אני חושב שכדאי לך להתחיל ללמוד את ספר "חובות הלבבות", שעוסק במידה הגדולה והחשובה מכל, שהיא מידת הביטחון והאמונה בה', שעל ידה מגיע האדם לכל המידות הטובות והנכונות על פי התורה הקדושה. הנה הרצאה ראשונה על חובות הלבבות:

עם זאת, כל אדם צריך להתחזק בנושאים שונים שהוא חלש בהם. יש אנשים שנוטים לכעס וצריכים ללמוד ולעבוד יותר על מידה זו, ויש אנשים שנוטים לגאווה, וצריכים לעבוד על מידת הענווה, וכיוצא באלה. כל אדם צריך להתחזק בנושאים שהוא חלש בהם.

חשוב להתפלל כדי להצליח, אך גם צריך ללמוד בקביעות מוסר כדי לדעת מה חובת האדם בעולמו. חשוב שכל איש וכל אשה יהיו מחוברים לשיעורי תורה, וישמעו בקביעות רב או רבנים שהם מתחברים אליהם. קביעת עתים לתורה היא בבחינת מזון לנשמה. וכפי שצריך לאכול בכל יום, כך צריך להתחזק בכל יום מחדש.

אם אדם נוטה לחוסר שמחה, עליו לשמוע הרצאות שעוסקים בנושא השמחה. לדוגמה:

לגבי שידוכים, ראוי לקבל הדרכה נכונה בנושא. ועל כן אני ממליץ לשמוע את הרצאתו הנפלאה של הרב זמיר כהן, "אמנות האהבה":
ובנושא פרנסה:

עוד בנושא תיקון המידות:
וגם:

אשמח להשיב על כל שאלה ספציפית שתהיה לך.

בברכה,
דניאל בלס