להתארח אצל משפחה שלא שומרת

  • י"ב ניסן התשע"ו

שאלה

1. בפסח אני מתארחת אצל משפחה שלא שומרת תורה ומצוות, ואין לי מקום אחר לעשות והם בטח יבשלו אוכל לא כשר והכלים לא מוכשרים, אז מה לעשות? אין לי מקום אחר. הם יפתחו טלוויזיה, האם מותר לי לשמוע? כי זה יוצא בשישי 2. איזה דיבורים מותר או אסור לדבר בשבת? ומותר לשמוע שאנשים מדברים דברי חול? והאם דיבור בחול זה חילול שבת?

תשובה

שלום וברכה

אסור לאכול כלום מהבישולים תוכלי לאכול רק מצות וירקות. אציע שתלכי לבית חב"ד ושם יהיה לך ליל סדר לתפארת, תכתבי לי איפה את גרה ואתן לך את הכתובת המתאימה.

אסור לצפות בטלוויזיה בשבת, אבל אם את לא מתכוונת ליהנות אין לך איסור שזה לא באשמתך.

אסור לדבר דברי עסק וסחורה בשבת. אין לך אשמה כאשר אחרים מדברים אף אם את שומעת את הדיבורים האלו. דברי הבל ופוליטיקה אין איסור לדבר.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך.