צדקה ומעשר<<<<<>

  • י"ב ניסן התשע"ו

שאלה

לתת צדקה זה בעצם לתת מעשר? והאם חייבים לתת צדקה?, ואם תרומת עליה לתורה נחשבת כחלק של מעשר? והאם שליחת ילדים ללימוד תורה פרטי בכסף, נחשב כחלק ממעשר?

תשובה

שלום וברכה

כך הוא סדר הדברים

מצווה לתת צדקה לכל עני שבא לבקש מאיתנו צדקה שיעור הצדקה הוא לפחות פרוטה. אולם לא נתבאר מן התורה כמה צדקה האדם מחוייב לתת מנכסיו באופן כללי אף אם לא בא אדם לבקש ממך צדקה.

חכמים נתנו שיעור של מעשר כספים שעשירית מכל הרווחים שלנו נפריש לצדקה.

נחלקו הפוסקים האם כל הכסף חייב ללכת לעניים בלבד או שניתן לתת או לכל צרכי מצווה שאיננו מחוייבים בהם כמו צדקה לבית הכנסת וכו'. להלכה ראוי מאוד להתנות שנוכל לעשות עם המעשרות כרצוננו כך נוכל לתת את הכספים לכל צרכי מצווה כולל קניית עליות בבית הכנסת.

כמו כן אם במקום לשלוח לחינוך חרדי רגיל שלא עולה כלום את מעדיפה לשלוח את הילדים לחינוך תורני פרטי טוב יותר, מותר לשלם את השכר לימוד ממעשרות.