שאל את הרב - כללי

שאלה קצת דחופה עד מחר יש לי מבחנים בyes

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מחר יש לי מבחנים לחברת יס (yes) שאלתי מישהו והוא אמר לי שזה מחטיא את הרבים... אבל בסופו של דבר אם אני אעבוד שם או לא עדיין אנשים יזמינו את הלווין כי זה לא תלוי בי אני סה"כ מתקין את הצלחת שהם הזחינו אני לא שירות מכירות או משהו כזה האם מותר לעבוד בעבודה כזאת לפי דעתכם האם זה מחטיא את הרבים כי אם כן אז יש לפחות שני מליון או יותר שעובדים בעבודה שמחטיאה את הרבים אם זה למשל בחברת אינטרנט נציגי שירות לקוחות וכאלו.... המבחנים מחר אז בבקשה אם אפשר לענות כמה שיותר מהר כדי לדעת אם זה אסור או שאפשר להתיר...

תשובה

שלום וברכה

מותר לעבוד בעבודה זו, מאחר ולא מוכרח שכל מי שצופה ביס יסתכל דווקא בדברים אסורים.

בברכה - בנימין שמואלי