שאל את הרב - כללי

נבואות בספר יחזקאל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, התחלתי לקרוא את ספר יחזקאל ורציתי לשאול שאלה שמסקרנת אותי אני מאנם לא סימתי לקרוא אבל אני מעוניין לדעת איפה מצויין על שתי גלויות שיהיו מעבר לעובדה שחלק מן הנבואות דיין לא התמשו איך אני בתור קורא מהצד יכול למיין איזו נבואה דברה על הגלות הראשונה ואיזו על השניה מעבר לעובדה שמאורעות אלו התרחשו ואלה לא. כי הרי עלולות לצאת כל מיני דיעות לא עלינו שאני לא אציין בעיניין הנבואות וביקורת המקרא. אשמח לקבל תשובה בנושא :-) שחר

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

לדעתי, כדאי להיצמד לפרשנים דוגמת רש"י, רד"ק, מצודות, מלבי"ם וכדו', מפני שהם מפרשים תמיד, על איזו גלות מדובר.

ברכה והצלחה;

יעקב משה