האם מותר לחזור לבית כדי לקחת חפץ?

  • כ"ז אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום הרב, האם יש עניין שכאשר נוסעים למקום מסוים ויוצאים כבר מהבית ונזכרים ששכחנו משהו שלא לחזור? ככה אמא שלי תמיד אומרת ורציתי לברר אם זה סתם אמונה טפלה או שיש בזה טעם. תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

אכן כך מובא בצוואת רבי יהודה החסיד (אות לח) שהיוצא מביתו ונזכר ששכח דבר מה, לא יחזור לביתו אלא יעמוד לפני הבית ויבקש מה שצריך. והובא בכף החיים (סימן קי אות כא, וחלק יורה דעה סימן קטז אות קסב).

אמנם כל הקפידא היא דווקא אם הולך למקום רחוק כגון לעיר אחרת, אבל אם הולך למקום קרוב אין בזה חשש (כף החיים יורה דעה שם).

בברכה,

הלל מאירס