מס' שאלות לגביי דיני אבלות על אב

  • כ"ו אדר א' התשע"ו

שאלה

שלום רב לכבוד הרב, רציתי לשאול- אבי נפטר בח' בשבט (לפני כחודש וחצי) כל אחד אומר לי משהו אחר לגביי מתי מותר לי לעלות לבית עלמין לבקר אותו. שאלה נוספת שיש לי, איך אני יודעת שאבי נמצא במקום טוב? שהוא לא זקוק למשהו? אני מבולבלת מאוד ורוצה לעשות כל שביכולתי על מנת לעזור לו. חשוב לי להדגיש- לאבי אין בנים אנחנו 2 בנות ולכן יש תלמיד חכם שאומר עליו קדיש, במקביל אחותי ואני החלטנו לתרום לבית כנסת לעילוי נשמתו אבל אני מרגישה שזה לא מספיק ואני לא יודעת אם הוא מרוצה ומה עוד אני יכולה לעשות. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

תזכי למצות על כל הטוב והמתנות שאת שולחת לאביך בעולם שכולו טוב, מה שאתן עושות צדקה ולשכור אדם שיגיד קדיש הוא דבר מעולה ומועיל מאוד לנשמתו.

מותר לעלות מתי שרוצים מלבד שבת וחג וחודש ניסן. בשנה הראשונה אין להטריד את האב יות רמידי כי הוא טרוד בדינו ואם נפשך מתגעגעת ללכת לאביך תלכי אבל אל תתפללי על עצמך, תאמרי תהילים לעילוי נשמתו.

בכל זאת חשוב לדעת אם את ואחותך שומרות כשרות שבת וטהרה הרי שבוודאי נשמתו מתעלה עוד ועוד. אם זה חלילה לא ממש כך, הנשמה שלו סובלת מאוד מאוד. אחרי החג תצפי בסרט הבא http://sodot.tv/Site/ProDetile.asp?id=33&CategoryID=1&SubID=4

אני מקווה וסמוך ובטוח שאביכם מתכמבד בכם בעולמות העליונים ובוודאי מחזיר לכם ברכות ושפע רב.