הרב אמנון יצחק רב או לא

  • כ"ג אדר א' התשע"ו

שאלה

הרב אמנון יצחק קורא לרב זמיר כהן "הזמיר" ולרב ראובן אלבז "רובי" ולרב דוד יוסף "דודי" וכו' וכו' והוא טוען בטיעון מצדיק עם הוכחות נגד שס ואריה דרעי וגם הוא מוכיח מהשולחן ערוך יורה דעה סימן מג, ש"מי שמזלזל במצוות הרי הוא כקל שבציבור" שזה הרב יצחק יוסף שהוא אומר שלא צריך לבדוק אם יש תולעים בפרי, וגם על הרב אלבז יש לו טענות מהרמב"ם וגם הוא טוען שהרב יעקב יוסף היה לצידו והרב עובדיה גם שכתב עליו "הקדיח תבשילו" זה הבת שלו יהודית הכתיבה אותו, ויש סרטונים שלו עם הרב חיים קנייבסקי, ועם הרב שטיינמן ועם הרב עובדיה לפני שהוא כתב עליו "הקדיח תבשילו", השאלה היא: 1. האם הרב אמנון יצחק רב או לא רב? 2. האם הרב אמנון יצחק פוסק הלכה או לא פוסק הלכה? 3. האם הוא מדבר לשון הרע ואסור להקשיב לו או לא? 4. האם צריך להקשיב על מה שהוא אומר כנגד רבנים ולשבח הרבנים או לא? 5. האם מותר בכלל לשמוע אותו או את הדרשות שלו? 6. מה עלי לעשות שמדברים אודותיו לידי או איתי דברים רעים או טובים? 7. האם הוא נקרא בהלכה ובכלל כ "תלמיד חכם"? 8. אם אני או כל אחד אחר מתחזק ממנו או שהוא מקרב אותי לאמת גם בתורה ובאמונה וגם בקשר למפלגות ופוליטיקה וכשרויות ורבנים ושאר נושאים האם מותר לי לשמוע אותו מדבר ולהשתכנע? 9. איך נדע אצל מי האמת האם הוא באמת מדבר אמת או לא האם הוא רב או לא, האם באמת כל הכשרויות שהוא מדבר עליהם הם באמת לא טובות כגון: מחפוד, בית יוסף, ועטרה, מה כדי לעשות?

תשובה

שלום וברכה

אמנון יצחק אינו רב ואסור לשמוע את הזיזלול שלו בגדולי ישראל וכבר כתב מרן הגר"ע יוסף זצוק"ל שהנ"ל הקדיח תבשילו ברבים והורה  לא לשמוע את שיעוריו.

אין להתייחס לדבריו כלל.

שקר ענה אמנון שהרב כתב מה שיהודית רצתה והרב עצמו נשמע באין ספור פעמים נגד אמנון.

 בהצלחה,

צוות הידברות