זוגיות

מה לעשות אם אשתי דוחה את המקווה?

  • כ"ב אדר א' התשע"ו

שאלה

אשתי מתעצלת או מתעכבת ללכת למקווה ימים לאחר סיום ימי הנידה, והיא לפעמים כאילו עושה לי טובה ושואלת באוויר: "אולי אלך הלילה למקווה?, דבר שיותר מעצבן אותי, שמצריך אותי לבקש אותה לעשות זאת, ואיני רוצה לבקש. אציין שהיא אינה זריזה בכללי, וגם קשה לה לעשות כמה דברים ביחד, אז זה בא ממקום שגם כך קשה לה להתנהל עם עבודה וילדים, אז הכל לאט הבית מבולגן וכו'.. למרות התפקוד המעשי, מבחינת אישיות היא מתונה, ולרוב היחסים שלנו אוהבים. רמזתי לה מספר פעמים מדוע אינה הולכת למקווה כבר, אך היא מתרצת וחוזרת על ההתנהגות. השאלה, איך ראוי שאתנהג בעניין?

תשובה

שלום וברכה

ראוי מאוד לדבר איתה באופן ברור שזה מציק לך מאוד ואתה מבין שזה לא בדווקא ואתה מבקש ללכת לעזרה מקצועית שתסייע לה להסתדר ולהצליח גם בבית באופן כללי וגם בעיקר במקווה.