הבהרה על חטא עריות

  • כ"א אדר א' התשע"ו

שאלה

הבנתי שבכף הקלע נידונים בעיקר בחטא עריות ? האם קיום יחסים מינים עם גרושה ללא רצון של חתונה ובהסכמת שתי צדדים זה עריות ? ואם כן איך אפשר לתקן זאת האם וידוי וקבלה לא לעשות זאת שוב זה התיקון ? למרות שאני מרגיש דחיפה לא מוסברת לעשות זאת שוב ומתקשה כבמלחמה לנתק את הקשר בבקשה תשובה בהקדם

תשובה

שלום וברכה

א. מדובר באיסור עריוןת של נידה. אסור לקיים יחסי אישות עם אשה שקיבלה מחזור עד שהיא לא טובלת לטהרתה.

ב. איסור זנות שנאסרנו לקיים יחסים עם אשה שאינה נשואה לנו.

תוכלי להינשא שוב מבלי לחיות יחד רק לעשות חתונה ברבנות ושאשתך העתידית תטבול במקווה וכך תינצל מכל חטא.

התשובהעל החטאים החמורים היא אכן להפסיק לגמרי עם הקשר עם הגרושה ולקבל על עצמך שמעתה ועד עולם לא תחיה עם אשה שאינה אשתך הטהורה שטבלה לנידתה.

כאשר תקבל על עצמך היפרדות מהגרושה למרות הקושי העצום תביא לך את הכפרה המושלמת בעז"ה.