שאל את הרב - כללי

הזוהר הקדוש אומר שאין דין בשבת!! יעני בשמים לא דינים אנשים וזה בשבת.. אז איך ראש השנה.. שזה יום הדין נופל בשבת קדוש?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

דבר ראשון.. אני רוצה לומר שאתם עושים עבודת קדוש!! ה` יתברך ישמח אתיכם ויברך אתיכם ונזכה גאולנו לביאת המשיח במהרה אמן!! 1 הזוהר הקדוש אומר שצדיקים הגוף שלהם לא שב לעפר בקבר... יעני הגוף שלהם נשאר שלם... אז איך זה שיוסף הצדיק הגוף שלו שב לעפר.. הרי כתוב "עצמות יוסף..." יעני עצמות שלו לא הגוף שלו... איך זה?.... 2 הזוהר הקדוש אומר שאין דין בשבת!! יעני בשמים לא דינים אנשים וזה בשבת.. אז איך ראש השנה.. שזה יום הדין נופל בשבת קדוש?? תודה מראש...

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרים שלא כל הצדיקים זוכים להישאר שלמים ויש הבדל מאיזה שורש בא נשמתם, ויש עוד הרבה מה להאריך בעניין אך לא אוכל לכתוב זאת מעל האתר. אין ה` מעניש בשבת אבל יש דין בשמים גם בשבת.

בברכה - בנימין שמואלי