שאל את הרב - כללי

חלום על אבא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, היני בת 14 ואני לא מזמן חלמתי חלום מוזר שהיה קשור לאבי. החלום כך: אני רואה דרך חלון אוטובוס כפר מהכפר המבט עובר לכביש הראשי שם יש תרנגול חמור עם שלושה פסים על אפו ואישה זקנה שמתכופפת בכדי לטפל בחמור. ואז המון ציפורים בצבע שחור עפים כקבוצה מבעד לחלון ואני רואה המוני אנשים מתחילים לרוץ,אני שואלת את עצמי איפה אני אשב..היו המון מקומות באוטובוס וגם מקומות ריקים אך בסוף היחלטתי לשבת ליד אישה זקנה. ואחר מכן רואים לביאה רודפת אחרי אנשים,כל האנשים ממהרים להגיע לאוטובוס בכדי שהלביאה לא תאכל אותם כולם נכנסים בדלת הראשונה והשנייה ואז הנהג סגר את הדלתות במהירות כדי שהלביאה לא תיכנס. ואז אני רואה את אבי שלא הספיק לעלות לאוטובוס מנסה לברוח מהלביאה,הלביאה עולה עליו אבי מנסה להילחם ואז מרוב פחד היפנתי את מבטי לעבר האישה הזקנה שהייתה לצידי במושב והינחתי את ידי על פני כדי שלא אראה מה עושה הלביאה לאבי. אחרי שנייה וחצי היחלטתי להיסתכל,אני מסתכלת דרך החלון ובוכה לאבי וקוראת לו בדמעות ובצעקות גדולות:"אבא,אבא,אבא..." ואז אני רואה את בן דודי (הוא בן 30) עומד בחוץ ולא עושה כלום אני נותת לו סטירה ואומרת לו ללכת לעזור לאבי בן דודי ציון הולך ומרביץ ללביאה ואז הלביאה מתה. מעלים את אבי לאוטובוס אני מחבקת אותו בחוזקה ובוכה ואז הוא שואל אותי בצעקה:"מה יש לך??? תעזבי אותי!" והוא מנסה שאני לא אגע בו ואז אני רואה שהלביאה אכלה לו אך ורק את רגל ימין עד הקרסול ואני רואה את השלד של אבי והרגל לא מכוסה בדם. אבקש שתענו לי כמה שיותר מהר משום שחלום זה מציק לי המון זמן ובגלל זה איני ישנה בלילות. תודה רבה. (אני לא יודעת אם זה קשור אך סבי נפטרה לפני חודש בערך..)

תשובה

שלום וברכה

הדבר מרמז שהרגל של אביך הלא הוא סביך, צריך עזרה ממך שיתעלה למקומו לעולם העליון, עשי מצוות לעילוי נשמתו, וכך יוטב לו אי"ה.

בברכה - בנימין שמואלי