אמונה

האם אנשים שעשו מעשים נוראיים כמו רצח או הפלה וכו יכולים לחזור בתשובה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום! יש שאלה שמטרידה ורודפת אותי, האם אנשים שעשו מעשים נוראיים כמו רצח או הפלה וכול" יכולים לחזור בתשובה?, האם ה" באמת סולח להם ומוחל על העוונות הנוראים האלו? האם כשהם יגיעו לעולם האמת באמת ה" ימחק את העוונות האלו כאילו הם לא עשו אותם?..זה באמת מטריד אותי כי גם אני עשיתי דברים נוראיים לפני שחזרתי בתשובה..וגם בתהליך התשובה שלי.. האם ה" יסלח לי? או שאבוד ואני יתן את הדין על המעשים האלו גם אם אני אשוב עליהם בתשובה.....

תשובה

שלום וברכה

אין לך דבר העומד בפני התשובה, ובתשובה שלימה אתה מתכפר לגמרי.
יחזקאל פרק לג´

(יא) אֱמֹר אֲלֵיהֶם חַי אָנִי נְאֻם אֲדֹנָי יֱדֹוִד אִם אֶחְפֹּץ בְּמוֹת הָרָשָׁע כִּי אִם בְּשׁוּב רָשָׁע מִדַּרְכּוֹ וְחָיָה שׁוּבוּ שׁוּבוּ מִדַּרְכֵיכֶם הָרָעִים וְלָמָּה תָמוּתוּ בֵּית יִשְׂרָאֵל:
(יב) וְאַתָּה בֶן אָדָם אֱמֹר אֶל בְּנֵי עַמְּךָ צִדְקַת הַצַּדִּיק לֹא תַצִּילֶנּוּ בְּיוֹם פִּשְׁעוֹ וְרִשְׁעַת הָרָשָׁע לֹא יִכָּשֶׁל בָּהּ בְּיוֹם שׁוּבוֹ מֵרִשְׁעוֹ וְצַדִּיק לֹא יוּכַל לִחְיוֹת בָּהּ בְּיוֹם חֲטֹאתוֹ:
(יג) בְּאָמְרִי לַצַּדִּיק חָיֹה יִחְיֶה וְהוּא בָטַח עַל צִדְקָתוֹ וְעָשָׂה עָוֶל כָּל צִדְקֹתָו \{צִדְקֹתָיו\} לֹא תִזָּכַרְנָה וּבְעַוְלוֹ אֲשֶׁר עָשָׂה בּוֹ יָמוּת:
(יד) וּבְאָמְרִי לָרָשָׁע מוֹת תָּמוּת {ולאחר מכן} וְשָׁב מֵחַטָּאתוֹ וְעָשָׂה מִשְׁפָּט וּצְדָקָה:
(טו) חֲבֹל יָשִׁיב רָשָׁע גְּזֵלָה יְשַׁלֵּם בְּחֻקּוֹת הַחַיִּים הָלַךְ לְבִלְתִּי עֲשׂוֹת עָוֶל חָיוֹ יִחְיֶה לֹא יָמוּת:
(טז) כָּל חַטֹּאתָו \{חַטֹּאתָיו\} אֲשֶׁר חָטָא לֹא תִזָּכַרְנָה לוֹ מִשְׁפָּט וּצְדָקָה עָשָׂה חָיוֹ יִחְיֶה:

בברכה - בנימין שמואלי