האם צריך שלבעל יהיה תפקיד/ים קבועים בבית עם 8 ילדים?

  • י"ט שבט התשע"ו

שאלה

שלום! אנו נשואים 18 שנה+,8 ילדים ב״ה,ועדיין צריכה לשכנע את הבעל שהוא צריך להיות מעורב בתפקוד הבית,בגידול וחינוך הילדים(למשל: כשיש בלגן בבית ,לא יחכה שרק אני אדרוש מהילדים סדר ואדאג שאכן סידרו- ומתלונן תמיד על הבלגן-בטענה שזה לא תפקידו ואני צריכה לחנך. שנינו רוצים סדר ונקיון,אני תמיד מאחורי הילדים ללמד אותם שחיים ביחד ולכן כולם צריכים לתת יד וכו...והוא אף פעם לא יקח את האחריות איתם לסדר. או למשל שעורי-בית הוא לא יתערב _כל_ערב_ מי הכין,מי לא סיים,היום אני צריכה לעבור כל ערב על שיעורים של 4 ילדים ולדאוג שאכן הכל נעשה כמו שצריך+ לטפל בעוד 2 תינוקות וכל השאר שבעול הבית. אני מרגישה שאני חיה עם עיוור, הוא טוען שכל עול הבית קניות,בישולים נקיון. טיפול בילדים מהבוקר עד השינה שייך לי. והוא- עול הפרנסה(אני מאוד מעריכה ומבינה את הטירדה,אבל עם כל הכבוד יש לו גם אחריות בעול הבית והילדים) אני גבר״שר החוץ״ כל הפנים- תפקידך. אפילו לשבת לפעמים( לעיתים קרובות) לא מזיז אצבע. וגם דורש שאני אארח( שאם אתארגן בזמן- אוכל גם לארח) אין לי עזרה מאף אחד וצריכה לארגן הכל מ א׳ועד ת׳ בלי שום הערכה מצידו,ורק כל הזמן בטענות למה לא התארגנת קודם? למה לא קמת ב 6 בבוקר. למה ולמה??אשמח לקבל יעוץ מה תפקידו של אבא עם 8 ילדים בחיי היום יום? לכבוד שבת?כל הזמן לוקח לי דוג׳ מחברים שלא עוזרים בבית בכלל והכל מתוקתק. הגעתי לשלב שהרמתי ידיים,שחוקה, באפיסת כוחות, בלי שום חשק לעשות דבר(שיביא מי שהיא אחרת שתמלא את צרכיו ותחזיק מעמד)

תשובה

אציע שיועץ מקצועי מטעמינו יחזור אילייך לראות את הדרך הנכונה ליישר את ההדורים