פדיון הבן כשיש לאבא ילד מנישואין קודמים

  • ט"ז שבט התשע"ו

שאלה

לרב שלום רב!!! לזוג נולד להם בן ראשון ולאב יש בן נוסף מנישואיו הקודמים השאלה היא האם מקיימים פדיון הבן לרך הנולד (לאמא זה בן ראשון). תודה מראש.

תשובה

שלום רב,

הם צריכים לקיים מצוות פדיון הבן, כיוון שהבן הזה הוא הבן הבכור של האם.

מקורות: כתב השלחן ערוך יורה דעה (סימן שה סעיף יז) אין פדיון הבכור תלוי אלא בפטר רחם, שאם אינו בכור לאם אף על פי שהוא בכור לאב, אינו חייב בפדיון. ואם יש לו כמה נשים, ויש לו בכור מכל אחת ואחת, חייב לפדות את כולם.

בברכה,

הלל מאירס