שם חול בתורה

  • ט"ו שבט התשע"ו

שאלה

בפסוק שיעקב אומר לעשו "עַל־כֵּ֞ן רָאִ֣יתִי פָנֶ֗יךָ כִּרְאֹ֛ת פְּנֵ֥י אֱלֹהִ֖ים וַתִּרְצֵֽנִי" האם זה שם קדוש? שם אלהים בתורה שהוא לא קדוש שהסופר כתב אותו בקדושה צריך למחוק ולכתוב שוב או אפשר להשאיר ככה?

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך יורה דעה הלכות ספר תורה סימן רעו סעיף ב ברמ"א כתב שם אלהים אחרים לשם קדושה, אינו פסול, דהוי <ב> כמקדיש בעלי מומין למזבח, דאינן קדושים (ב"י בשם רשב"ץ).

ברכה,