האם אישה חייבת לנהוג כבעלה שלא אוכל דגים עם חלב?

  • י"ד שבט התשע"ו

שאלה

שלום רב, יש לי שאלה לגבי אכילת דגים עם מוצרי חלב. אני ממוצא אשכנזי (רוסי), ובעלי בוכרי והולך לפי מנהגי ספרדים, הוא מחמיר שלא לאכול דגים עם מוצרי חלב, ואני רגילה לאכול דגים מלוחים עם גבינה לבנה. האם עליי לבטל על המנהג? אציין שאני לא מבשלת חלב עם דגים ולא מגישה לבעלי דג עם גבינה מתוך כבוד למנהגו. האם אני יכולה להמשיך לאכול לפעמים דג מלוח (סלמון) עם מוצרי חלב? תודה רבה מראש על התשובה

תשובה

שלום רב,

בעיקרון את צריכה לנהוג כמנהגי בעלך - ובכלל זה להימנע אכילת דגים עם חלב (על פי המבואר בשו"ת יביע אומר חלק ה' חלק אורח חיים סימן לז). אמנם בעלך רשאי למחול לך על החובה שלך לעבור למנהגו בזה, ואז יהיה מותר לך לאכול דגים עם חלב ללא כל הגבלה.

מקורות: הגרש"ז אויערבאך זצ"ל בספר הליכות ביתה (סימן יח הערה נד) ובספר יום טוב שני כהלכתו (פרק אחרון הערה נג), והובא בספר כל נדרי (פרק עז סעיף ד והערה ח).

בברכה,

הלל מאירס