תפילה וברכות

אדם שקם לפני עמוד השחר יכול לברך ברכות השחר?

  • ט' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב התבלבלתי לגמרי בהלכות של ברכות השחר-הבנתי שמי שער כל הלילה צריך לברך ברכות השחר וברכות התורה אחרי עמוד השחר. אבל לא הבנתי משהו- אם אדם ישן שינת קבע וקם לפני עמוד השחר, האם יכול לברך? האם רק ברכות השחר כן וברכות התורה יצטרך לחכות עד עמוד השחר? ומה לגבי ברכת הנותן לשכוי בינה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

הישן שינת קבע וקם לאחר חצות הלילה יכול לברך את כל הברכות מלבד ברכת הנותן לשכוי בינה שיש לברכה לאחר עלות השחר.