מן

  • ט' שבט התשע"ו

שאלה

האם יש כיום ממצאים לגבי המן שאכלו בני ישראל במדבר? אני שואל מפני בפרשת בשלח טז׳ לב׳ כתוב. ״ למען יראו את הלחם אשר האכלתי...״

תשובה

שלום וברכה

אין כיום ממצאים, כבר אמרו בתוספתא מסכת סוטה פרק יג

משנגנז ארון נגנז עמו צנצנת המן וצלוחית של שמן המשחה ומקלו של אהרן שקדיה ופרחיה וארגז שהשיבו פלשתים דרין לאלי ישראל כולם היו בבית קדש הקדשים ומשנגנז ארון נגנזו עמו דברים ומי גנזו יאשיהו המלך גנזו מה ראה כיון שראה כתו' בתורה יולך ה' אותך ואת מלכך וגו' פיקד ללוים וגנזוהו שנ' ויאמר ללוים המבינים לכל ישראל הקדשים לה' תנו את ארון הקדש בבית אשר בנה שלמה מלך ישראל אין להם משא בכתף אמ' להם גנזו אותו שלא יגלה לבבל כשאר כל הכלים.