האם צריך לישון עם כיפה?

  • ז' שבט התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, האם לפי ההלכה צריך לישון עם כיפה על הראש או שניתן להניחה ליד המיטה? תודה

תשובה

שלום רב,

מעיקר הדין אין חיוב לישון עם כיפה, אולם יש מידת חסידות לנהוג כן.

מקורות: עיין לקט יושר (הוצאת מכון ירושלים חלק אורח חיים עמוד צו) בשם רבו בעל תרומת הדשן זצ"ל, שאין קפידא אם שוכב אחד כל הלילה בגילוי הראש, ומכל מקום ראה משנה ברורה (סימן ב ס"ק יא, ושער הציון שם) בשם השל"ה, שמידת חסידות לא להיות בגילוי הראש אפילו בעת השינה בלילה.

בברכה,

הלל מאירס

מי אמר שצריך ללבוש כיפה?

האם חייבים ללבוש כיפה?