שאל את הרב - כללי

שאלה לגבי תרומות ומעשרות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב שאלתי היא כזאת, אני תורמת כל חודש לישיבה מסוימת רציתי לשאול אם אני יכולה להעביר את התרומה להורים שלי שמצבם לא כל כך טוב ואם זה יחשב לי כמעשר מן המשכורת? ואם לא אזלאן הכי כדאי לתרום את המעשר? אני לא יודעת אם התרומה להרים שלי יחשב למעשר של ממש מכיוון שאני לא יודעת עד כמה זה נחשב לעניין וגם כי אני בדרך מסוימת מרוויחה מהתרומה כי אני חיה אצלם.. מקווה שיצאתי ברורה ותודה קרב לב אתם לא יודעים כמה אתם עוזרים לכל העם!

תשובה

שלום וברכה

אפשר לתת מכספי המעשר להורים, והם הראשונים לסייע בידם.  אולם חלק מהסכום יש להמשיך ולתרום לישיבה.

בברכה - בנימין שמואלי