דיבור בבית הכנסת{{{

  • כ"ט טבת התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. בבית הכנסת בו אני מתפלל לא שומרים על קדושת המקום הן מבחינת דיבור בשעת התפילה והן מבחינת דיבור במהלך קריאת התורה. האם אני חייב לעזוב את בית הכנסת הזו לטובת בית כנסת שבה כמעט ואין דיבורים? שאלה נוספת..מה היא חומרת לשון הרע ובפרט על אחד מגדולי דורנו ועוד בשבת ועוד בבית הכנסת? אבקש לקבל תשובה מפורטת. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

עדיף ללכת לבית כנסת אחר שלא מדברים שם כי הדיבורים בבית הכנסת יכולות למנוע את קבלת התפילות אף של אלו שאינם מדברים בתפילה.

לשון הרע כשלעצמו הוא מהעבירות החמורות ביותר, זילזול בגדולי ישראל הוא עבירה חמורה שאין דומה לה ולחטוא בבית המלך כאשר המלך נמצא בביתו בשני עבירות חמורות כל כך, זה מכפיל את חומרת העבירות פי אלף ה' ישמור.