כמה זמן צריך להמתין בין אכילת חלב לאכילת בשר?

  • כ"ד טבת התשע"ו

שאלה

כמה זמן צריך לחכות כדי לאכול בשר לאחר שאכלתי מאכל חלבי? תודה

תשובה

שלום רב,

יש לעיין בידיים שלא נדבק בהן שום דבר חלבי, וכן לקנח את הפה בלעיסת לחם או כל מאכל אחר (חוץ מקמח, תמרים וירקות), ולשטוף את הפה במים או כל שתייה אחרת - ואחר כך מותר לאכול בשר מיד (ראה שלחן ערוך יורה דעה סימן פט סעיף ב).

ואם אתה רוצה לאכול עוף אחרי חלב - אין צורך לעיין בידיים, וכן אין צורך בקינוח והדחה (שלחן ערוך שם).

ואם שתית חלב נוזלי - מספיק שתשטוף את הפה במים או שתייה אחרת, ואז מותר לאכול בשר מיד (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן נח בהערה).

וראה לגבי זמן ההמתנה לאחר אכילת גבינה צהובה https://www.hidabroot.org/question/180016

בברכה,

הלל מאירס