למה אסור לכבות נרות בנשיפה בפה?

  • י"ז טבת התשע"ו

שאלה

למה אסור לכבות נרות בנשיפה? תודה

תשובה

שלום רב,

כיבוי נר בנשיפה יכול להביא את האדם לידי סכנה, וכמו שכתוב בכל בו (סימן קיח) המכבה את הנר בפיו, הרי זה נכפה (היינו מחלת הנפילה). וכן הוא בחופת אליהו רבה (שער ג).

ויש מי שכתב שאפשר הטעם כי נר ה' נשמת אדם (משלי כ כז), וכשמכבה את הנר בפיו כאילו מסלק את הנשמה לפני זמנה (הרב מאיר מאזוז שליט"א בהערות והארות על הבן איש חי חלק ג' בסוף הספר עמוד מח).

בברכה,

הלל מאירס