שאל את הרב - כללי

שדים ורוחות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב. למה אלוהים ברא שדים ורוחות? תודה

תשובה

שלום וברכה

ע"פ חסד לאברהם, הצורך לכל המציאות האלו פירשו בזוהר בפרשת בראשית, שהם נבראו לצורך העולם והיינו להוכיח בהם בני אדם, והיינו דכתיב והוכחתיו בשבט אנשים ובנגעי בני אדם, מאן נגעי בני אדם אלו מזיקים, ואינון תיקוני עלמא לאלקאה בהו חייבי עלמא.

ישנם מקורות לכל הדברים האלו בספרים הקדושים. אחד מן הדרכים הכי יעילים להשמר מהם, הוא להקפיד על קיום מצות מזוזה בבית , עם מזוזה כזו שנעשה בכשרות וכראוי.

אין שדים בארץ ישראל. יש רוחות רעות שהם נשמות שלא זכו להגיע למקום הנכון, והם מסתובבות בעולם גם בארץ ישראל.

בברכה - בנימין שמואלי