שאל את הרב - כללי

אסנת בת פוטי

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד יוסף הצדיק התחתן עם אסנת בת פוטי שהיא בת דינה ושכם בן חמור כיצד הגיעה אסנת מצרימה?

תשובה

שלום וברכה

כך מבואר במדרש

בתו של יעקב היתה יושבת אוהלים. מה עשה שכם בן חמור הביא נערות משחקות חוצה לה מתופפות בתופים ויצאה חוצה לראות בבנות הארץ ושללה ושכב עמה והרתה וילדה את אסנת. ואמרו בני יעקב להרגה אמרו יאמרו בכל הארץ שיש בת זנות באהלי יעקב מה עשה יעקב כתב על ציץ של זהב שם הקודש ותלה על צוארה ושלחה. והכל צפוי לפני הקב"ה וירד מיכאל המלאך ונטלה והורידה למצרים לביתו של פוטיפרע שהיתה אסנת ראויה ליוסף והיתה אשתו של פוטיפרע עקרה וגדלה אותה כבת ולקחה יוסף לאשה:

בברכה - בנימין שמואלי