האם עליי לעשות נטילת ידיים כדי להאכיל תינוק ולתת לו מוצץ בלילה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב אני קודם רוצה להודות לכם שאתם תמיד נמצאים בשבילנו בכל שאלה שיש 1.לגבי נטילת ידיים שאני קמה להאכיל תינוק ולתת לו מוצץ בלילה האם עליי לעשות נטילת ידיים אם בכוונתי לחזור לישון יש בעיה עם זה שאני נוגעת בו? 2.האם כאשר בני משפחתי מכינים לנו לאכול האם יש בעיה לאכול את האוכל מאחר והם לא נוטלים ידיים ניסיתי לבקש כמה פעמים אבל הם לא מקבלים את זה והאם יש בעיה שהם נוגעים בתינוק ללא נטילת ידיים? 3.לגבי קידוש אבי חילוני האם הוא יכול לקדש על היין שליפני דקות אחדות סיים לעשן סיגריה בשבת או לא היתפלל בכלל? המצב הנוכחי אחי הקטן עושה מעל גיל בר מצווה בעלי לא נמצא כרגע האם אין פה פגיעה בכבוד האב למרות שאני מבקשת ממנו לבצוע את הלחם יש לציין הם עושים קידוש בגללי. 4.לגבי קריאת שמע שעל המיטה. שמגיעים ´אנא בכח´ מה הכוונה כולו ורק אחר כך הפסוק של אותו הלילה להגיד 3 פעמים?כולל ´ ברוך שם כבוד...´ ואחר כך לחזור על הפסוק של אותו הלילה שלוש פעמים? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. אין צורך ליטול ידיים על פי ההלכה.

ב. המאכלים אינם נאסרים באכילה.

ג. עדיף שתעשי את הקידוש לבד. אין בכך פגם בכיבוד אב.

ד. אומרים את כל התפילה בכל הלילות, אלא שמכוונים יותר בפסוק השייך לאותו לילה.

בני ספרד אומרים את הפסוק השייך לאותו יום, שלוש פעמים לאחר שסיימו את אנא בכוח.

עלי והצליחי - מנשה ישראל