שאל את הרב - כללי

גלגולי נשמות

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יכול להיות שהנשמה שבנו התגלגלה בגוף לא יהודי או שיהודים תמיד התגלגלו כיהודים?

תשובה

שלום וברכה

יתכן שנשמת יהודי תתגלגל בגוף של גוי, וגלגול כזה הוא סוג של עונש, שיסורי הנשמה במהלך גלגול כזה מכפרים ומנקים אותה. כמפורט בדברי האר"י הקדוש.

לפי גדולי המקובלים, בעלי רוח הקודש, אחד מגדולי ישראל בזמן התנאים, שהיה אב בית דין, שלא אביא כאן את שמו מפני הכבוד, התגלגל באריסטו היווני, בגין חטא לפי מדרגתו, ואחר כך בא בגלגול נוסף באנטונינוס הרומאי חבירו של רבי יהודה הנשיא, שלבסוף התגייר וחזר לשורשו.

בהצלחה - מנשה ישראל