משפט העובר הנפטר בשמיים

  • ז' טבת התשע"ו

שאלה

שלום וברכה, נאמר שאחרי גיל 120 שנה כשנפטרים, בהגיענו לשמיים, מתקיים משפט. מי שנכנס לגיהינום( שנאמר שאפילו צדיקים עוברים בו), נשאר לכל היותר 24 חודשים כך קראתי. שאלתי היא אם כן, מדוע חוזר האדם להישפט כל שנה על מעשיו , האם לא די בשנה שלמה בגיהינום? מהו עונשו לאחר המשפטים החוזרים כל שנה ,ומתי תם ונשלם תהליך זה?

תשובה

שלום וברכה

האדם אכן נשפט לאחר 120 ואי אפשר להיענש בגיהנם יותר מ12 חודש. אבל יש עונשים מוקדמים לגיהנום ששם יכולים לדון שנים רבות.

בכל שנה ושנה האדם עובר דין מחודש לבדוק האם הדברים שעשה בעולם הזה בימי חייו הצמיחו פירות טובים ואז הוא יזכה לעלות עוד או שמא הוא ירד  ממדרגתו כי כתוצאה ממעשיו בעולם הזה, נתוספו חטאים רחמא ליצלן וכדו'.