שאל את הרב - כללי

כוח האבות, איך הם היו כל כך חזקים ולמה, והאם יש סגולה בתורתנו הקדושה להגדיל את כוחו הפיזי של האדם?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום שאלתי אותך בעבר אך לא ענית לי על שאלתי אז שואל שוב, האבות הקדושים ו12 השבטים ורבים מגדולי ישראל בתנ´ך מתוארים כבעלי כח פיזי על אנושי, כמו גד שהיה מקיף את מצרים במהירות, ויהודה שהיה נלחם נגד מאות אנשים וגם יעקב אבינו, יואב בן צורי וכול" שאלתי היא כזאת איך הם היו כל כך חזקים ולמה, והאם יש סגולה בתורתנו הקדושה להגדיל את כוחו הפיזי של האדם?

תשובה

שלום וברכה

רק חמש מבין שבטי ישראל בני יעקב היו גבורים כמפורש בדברי חז"ל בפרש ויחי על הפסוק `ומקצה אחיו לקח` וכו`.

אכן היו גבורים רבים מבין צדיקי בית ישראל, וכולם היו גבורים למען מטרתם על אדמות, אם בכדי ללחום מלחמות ישראל, או לשאר מטרות, שלכן ניחונו בכח גבורה מן השמים. כך שעם היותם מגדולי ישראל שהמיתו עצמם באהלה של תורה, החזיקו במידת גבורתם, כרצון הבורא שכך הטביע בהם.

בהצלחה - מנשה ישראל