שאל את הרב - כללי

שלום בית- כנס נשים

  • א' טבת התשע"ו

שאלה

ברצוני להגיד משהו בעניין מווצה באה בעברה הערב נשים שאתם עשים גורם לסכסוכים בגולים בקרב משפחות.אנחנו גרים בעיר טבריה ואשתי מתעקשת ללכת לערב נשים ה"ענק" שאתם מארגנים האם הגיוני שאשה תשאיר 2 ילדים מבעל ערב שלם עד למחרת בבוקר (בגלל שאנחנו גרים בצפון והערב נשים במרכז אז היא גם תישן במרכז אצל חברה)בגלל ערב נשים? מי התיר לכם לארגן ערב כזה ? קבלתם היתר מהרב שטיינמן או הרב קנייבסקי? אתם תתנו על זה את הדין

תשובה

שלום וברכה

מצטערים מאוד על המחלוקת שנפלה בחלקכם בעקבות ערב הנשים. אנו תפילה שתשלימו ביניכם והאישה תבין שהיא לא חייבת לנסוע והיא תוותר על רצונה והבעל יהיה מוכן להאמץ קצת או הרבה להנאת אשתו וישכנעה דווקא כן ללכת לערב נשים למרות הקושי של הבעל מרוב אהבתו את אשתו.

בברכה,

בנמין שמואל                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   י