מדוע בורא עולם אוסר עלינו לאכול בשר וחלב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבודו, עולים בראשי הרבה שאלות שאשמח לקבל עליהם תשובה אך לעת עתה אתמקד בשתיים. 1. סבתי עליה השלום נפטרה לפני שנתיים. היום הוריי עלו לקברה לשם אזכרה. לצערי הרב, לא היה באפשרותי להצטרף אליהם ולכן ארצה לדעת האם אוכל ללכת במשך השבוע הזה אי"ה? והאם יש חשיבות לכך אם אלך בבוקר או בערבו של היום? 2. בנוגע לכשרות- בעניין בשר וחלב,"לא תבשל גדי בחלב אימו" מדוע בורא עולם אוסר עלינו לאכול בשר וחלב? אחדד יותר, מדוע לבורא עולם עקרוני שלא נאכל בשר וחלב יחד או ברציפות. ידוע לי שמבחינה בריאותית זה פסול אך הנני יודעת כי יש אינספור מאכלים האסורים לאדם ואם כך, מדוע בורא עולם אינו אוסר עליהם? בנוגע למאכלי ים- מדוע בורא עולם אוסר עלינו לאכול אותם? אודה לתשובתך.

תשובה

שלום וברכה

1. אפשר לעלות מתי שרוצים, אם כי עדיף לכתחילה להימנע מללכת בלילה, אבל במשך היום אין הבדל. ואין לעלות בימי המחזור.

ונוהגים שלא לעלות בימי חנוכה.

2. א. גזירות הבורא עלינו אינם צריכות להיות מוסברות לנו, וזאת נדע שהבורא הרחיקנו מכל הדברים המפריעים לנו את התחברותינו איליו.

הסיבה היא רוחנית, דהיינו שהמאכלים האסורים עלינו מזיקים רוחנים לנפש האדם, ושורשם רע מאוד, ומביאים את האדם לחטא והתחברות לכוחות הטומאה, וכמבואר הרחבה בספר המקובלים.

רק בורא עולם אשר ברא את כל הברואים ויודע שורש כולם מאחד הואיודע אלו דברים מביאים אותנו לחיבור לבורא עולם ואיזו דברים מחברים אותנו לטומאה, ומרחיקים אותנו ממנו יתברך.

בענין בשר וחלב, אשר שורשם אינו רע כי כל אחד לבדו מותר, הרי החיבור ביניהם גורם רעות וראי בהרחבה

בברכה  - בנימין שמואלי