אפשר לברך המוציא ואח"כ לומר אשר יצר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

1אם כאשר יצאתי מבית הכיסא ואני בדיוק רוצה לעשות המוציא אני יכול לנטול ידיים שלוש פעמים בכל צד בשביל המוציא ולאחר הברכה והטעימה אפשר להגיד אשר יצר אני יוצא לידי חובה? 2 בערב שבת אחרי ברכת הגפן לפני שהולכים לנטול בשביל המוציא אפשר לקחת מהשולחן זית לדוגמא ולברך על פרי העץ או ירק או שאסור ורק אחרי המוציא ובאותו שלב ביניים גם לשיר שיר כלשהו?

תשובה

שלום וברכה

אפשר ליטול ידים פעם אחת, אך במקרה כזה נחלקו הפוסקים מתי לברך את הברכות של נטילת ידים ואשר יצר, ועל כן כתבו הפוסקים שיש ליטול קודם את היד שלוש פעמים ללא נטלה אלא ישר מהברז, ולברך אשר יצר.

ולאחר מכן ליטול ידיים עם נטלה, ולברך על נטילת ידיים.

מותר לברך העץ, אבל אין לשיר, מאחר ויש להסמיך את הקידוש לסעודה.

בברכה - בנימין שמואלי